Journals
-
Sophia Perennis (Jāvīdān Khirad)
کسب رتبه الف در سال 1401 از کمیسیون نشریات وزارت علوم را به همه همکاران بزرگوار؛ مدیر مسئول، سردبیر، اعضای هیأت تحریریه، داوران، نیز مؤلفان مقالات تبریک میگوییم. الحمدلله والمنه.
- کشور محل چاپ : ایران
- ناشر: انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت وفلسفه ایران (IRIP)
- فرمت: چاپی و الکترونیکی
- شاپای چاپی: 2251-8932
- شاپای الکترونیکی: 6140-2676
- قابل دسترسی از:
-
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
- وضعیت چاپ: چاپی و الکترونیکی
- نوبتهای چاپ: دوفصلنامه
- دسترسی رایگان و آزاد به مقالات : بله (با ذکر منبع)
- زبان مجله: فارسی (چکیده انگلیسی)
- حوزه تخصصی: حکمت- فلسفه
- نوع مجله: علمی
- رتبه: الف- در ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم، سال 1400 Q2:ISC
- دسترسی رایگان و آزاد به مقالات: بله (با ذکر منبع)
- نمایه شده: بله
- هزینه بررسی و پذیرش مقاله: در حال حاضر سه میلیون ریال تا مرحله پذیرش قطعی و چهارمیلیون ریال هزینه انتشار (جمعاً 7000000 ریال) میباشد.
(قابل پرداخت از طریق سامانه ارسال مقالات و به صورت الکترونیکی) - نوع داوری: داوری بسته (Double blind peer review) و حداقل 2 داور
- زمان داوری: حداقل 5 هفته
- اجازهنامه مشترکات خلاقانه: ارجاع + بدون اشتقاق
- -Creative Commons licenseBY-NC
- ایمیل مجله: javidankherad@irip.ac.ir
-
Philosophy and Humanities
علوم انسانی بهمثابه دانشهایی که از ابعاد وجودی، کنشهای انسانی و نیز نهادها و مناسبات برآمده از کنشها سخن میگویند، منبع تولید نرمافزار اداره و تدبیر جامعه انسانیاند. نگاهی گذرا به عینیت زندگی امروزین بشر نیز حکایت از آن دارد که علوم انسانی ذهن و زبان زندگی مردمان را مهندسی میکند. اما با رجوع به هر یک از شاخههای علوم انسانی روشن میشود که این علوم آکنده از دیدگاههای متعارض و ناهمسازی هستند که هرگز نمیتوان کلیت این علوم را حق و مطابق با واقعیات انسانی دانست؛ افزون بر اینکه توصیفها و توصیههای این دانشها اختلافات اساسی با جهانبینی و ارزشهای اسلامی دارند.
از سوی دیگر، یکی از مهمترین ضرورتهای فکری جامعه ما اندیشهورزی در قلمرو «فردسازی»، «حکمرانی»، «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» به عنوان مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی است. بر این اساس، فضای نخبگانی ما نیازمند نظرورزی جدی در چارچوب علوم انسانی است تا با طرح ایدههای نو و دیدگاههای موجّه زمینه اهداف یادشده فراهم آید؛ چرا که علوم انسانی موجود با توجه به اختلافات گسترده در میان خودشان و تفاوتهای بنیادین با اندیشههای اسلامی نمیتوانند مسیر دستیابی به اهداف یادشده را هموار کنند. تحقق آرمانهای نامبرده رهین تحول در علوم انسانی است.
علوم انسانی اضلاع معرفتی گوناگونی دارد که یکی از مهمترین و اثرگذارترین آنها مناسبات و ارتباطات حاکم بر دو قلمرو علوم انسانی و علوم فلسفی است تا آنجا که بنا بر نگرش علمشناختی کلاسیک، فلسفه بهمثابه مادر علوم بنیادهای نظری سایر علوم را فراهم میآورد و زمین هموار و مستحکم دانش را برای علوم انسانی مهیا میکند.
مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در کسوت یکی از برجستهترین مؤسسات پژوهشی، با پیشینه پنجاه ساله در زمینه تحقیقات بنیادین حِکمی و فلسفی قصد آن دارد که با انتشار مجله علمی «فلسفه و علوم انسانی»، پایگاهی برای نوآوری و نظریهپردازی فیلسوفان برجسته و پژوهشگران جوان فراهم آورد که با بازاندیشی تحلیلی میراث سترگ حکمت و فلسفه اسلامی و مطالعه نقادانه علوم انسانی موجود، به لایههای پنهان ساختمان فکری این دانشها راه یافته، با بهرهمندی از سنت استوار فلسفه اسلامی به بازتعریف این بنیادها و در نتیجه، مهیاسازی سرزمین بازاندیشی علوم انسانی بپردازد.
-
Practical Wisdom Research
نشریات علمی و تخصصی آئینه اندیشهورزی، نوآوری و نظریهپردازیهای پژوهشگران و اندیشمندان علوم مختلف هستند. از مهمترین نیازهای علمی و عملی جامعه ما تبیین بنیانهای فلسفی «فردسازی»، «حکمرانی»، «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» به عنوان مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی است. موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به عنوان یکی از برجستهترین مؤسسات پژوهشی، با سابقهای پنجاه ساله در زمینه تحقیقات بنیادین حِکمی و فلسفی، درصدد است با انتشار مجله علمی «مطالعات حکمت عملی»، ضمن بازخوانی محققانه و نقادانه تراث عظیم حکیمان و فیلسوفان ایران اسلامی در حوزه حکمت عملی، گامی عملی و پژوهشمحور برای ایجاد گفتمان حِکمی و فلسفی در قلمرو حکمت عملی و ارتباط میان حکمت نظری و حکمت عملی بردارد و پایگاهی برای نوآوری و نظریهپردازی فیلسوفان و حکیمان برجسته و نیز پژوهشگران جوان در حوزههای مطالعاتی ناظر به حکمت عملی ایجاد کند.